Blogi

« aihelistaan

Pelimannityylinen huuliharpun soitto nyt elävän perinnön wikiluettelossa


 • Jorma Mäkinen

  7.3.2023 klo 07:19
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Pelimannityylinen huuliharpun soitto julkaistiin verkossa 6.3.2023
  https://wiki.aineetonkulttuuriperinto.fi/wiki/Luokka:Musiikki_ja_tanssi

  Dokumentin lopussa mestareiden Erkki, Hannu, Juhani ja Aimo soittoja ja videolinkkejä paljon

  Aineiston kerännyt Juhani Niskanen

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  31.3.2023 klo 22:15
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Hei! Pelimannityylinen huuliharpun soitto on nyt elävän perinnön wikiluettelossa. Kansalliseen luetteloon on lähetetty vähän erilainen, laajempi hakemus, jota asiantuntijaraati arvioi ja hyväksyy tai hylkää sen. Jos pelimannityyli pääsisi Kansalliseen luetteloon olisi se suuri huomionosoitus perinteelle ja harrastuksellemme. Se olisi päivä jota voisimme jollain tavalla juhlistaa.

  29.3 oli kansainvälinen Pianopäivä 2023.https://www.thomann.de/blog/fi/kansainvaelinen-pianopaeivae-juhlablogi/ Päivä määräytyy pianon koskettimien lukumäärän 88 mukaan. Siis 88. päivä vuoden alusta lukien. Pianopäivä on kai pianomusiikin ja soittajien kunniaksi nimetty juhlapäivä. Voitaisiinko me nimetä kansallinen Huuliharppupäivä, jolla nostettaisiin huuliharpun soitto vähän näyttävämmin esille ja mediajulkisuuteen, jolla edistettäisiin huuliharpun soittoa? Ehkä järjestämään tapaaminen ja soittelua tai vaan paikallisia tapahtumia. Tai vain merkkipäivä huuliharpulle.

  Tämä on vain yksityisajattelua ja heitto ajatushautomoon. Onko tällaiselle tarvetta tai hyväksyntää? Ei taida olla Suomessa mitään vastaavaa. Mutta ollaankin omia polkuja kulkevia "muusikkoja". Olisiko jotain haittaakaan, jos päivä jolloin meidät hyväksyttäisiin Kansalliseen luetteloon nimettäisiin kansalliseksi Huuliharppupäiväksi? Mietintämyssyyn! Pelimanniterveisin Juhani« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Pelimannityylinen huuliharpun soitto nyt elävän perinnön wikiluettelossa