Blogi

« aihelistaan

Kysely Elävästä perinnöstä


 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  18.2.2023 klo 14:25
  Tervehdys huuliharpistit! Hakemus Pelimannityylisen huuliharpun soiton saamiseksi Kansalliseen elävän perinnön luetteloon on edennyt siihen pisteeseen, että ensimmäinen luonnos on toimitettu Museovirastoon. Kahteentoista kysymykseen on tullut kuusi sivua tekstiä.

  Palaute on ollut hyvin myönteinen. "Teillä on hieno ja ainutkertainen perinne", "Teette todella tärkeää työtä ja hakemus on todella hyvällä mallilla, mahtavaa!" Mutta on sitä muokattava ja täydennettävä. Nyt kysyisinkin teiltä tietoja ja tarkennuksia kahteen asiaan. Mitä huuliharppuyhtyeitä Suomessa on ollut tai nyt on, rekisteröityneitä tai rekisteröitymättömiä. Ja mitä huuliharppu festareita tai konserttitapahtumia ja minkä nimisiä on ollut. Ne olisi hyvä lisätä vastaamaan kysymykseen: "Minkälaiset yhteisöt harjoittavat perinteeseen liittyvää toimintaa nykypäivänä".

  Olen saanut listalle: Sväng Helsinki, Saimaan Harpistit ry Lappeenranta, Päijät-Hämeen Huuliharpistit ry Lahti, Horjumattomat Pori, Mäntyharjun Huuliharpistit ry ja Huulihärppes Mäntyharju, Huuliveikot-Lipfellows ja Duo Veikkola Pojat Vihti, Varkauden Huuliharpistit Varkaus, Pirkanmaan Huuliharpistit Tampere ja Huuliharppuyhtye Lipstikka paikkakunta?? Aikaisemmin oli Kaarlo Reinikaisen Huuliharppukvartetti. Onko tiedot oikein ja mitä muita on ollut ja nyt on?

  Festareita: Munnaritreffejä Mäntyharju. Lappeenranta, Varkaus, Keuruu, Hartola, Outokumpu?? Finland Harmonica Festival Orivesi, Huuli&Harppu Ivalo ja Leksan Kevätsoitto Kittilä Levi, Aminsoitot Outokumpu, Huuliharppukonsertti Palokan Pelimannitalo. Mitä muita?

  Voitte kirjoittaa tietonne tähän blogiin tai soittaa minulle 044 3371230. Tehdään yhdessä! Pj Veli-Jussille Suomen Huuliharpisteille, Kansanmusiikkiliittoon ja Kaustisen Kansanmusiikki-instituuttiin, yhteistyökumppaneille, olen lähettänyt raakakopioluonnoksen. Sitä on sorvattava vielä, mutta valmista on oltava 15.3 mennessä. Pelimanniterveisin Mäntyharjun Huuliharpisteista Juhani


 • nimimerkki

  AIVARI

  18.2.2023 klo 18:54
  Terve vaan Huulipeli naiset ja miehet. Tuli tuossa mieleen onhan nämä joka kesä järjestettävät EteläPohjalaiset Spelit ja siellä on pelimanni kisat myös huuliharpulle ja sitte Alvuden kaksrivisten syksyisin järjestämä Pelimannien parhaat kisa ja siellä sarja myöskin huuliharpulle, niin ja tietenkin Kaustisen Kasanmusiikki juhlat sielläkin mukana aina huulipelin soittajia että tämmöstä!!

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  18.2.2023 klo 23:37
  Kiitos AIVARI! Kyllä nuo kolme tapahtumaa ovat myös festareita omalla tavallaan. Minä laitoin hakemuksessa Etelä-Pohjalaiset Spelit, Pelimannien Parhaat Kansansoittokilpailut ja Finland Harmonica Festivalin ( ent MunnariTreffit) Suomessa pidettävien kilpailujen "osastoon". Kaustisen olen myös maininnut muussa yhteydessä, mutta se ei ole varsinaisesti huuliharppufestari, vaikkakin mukana ollaan. Hakemuksessa olisi hyvä olla kaikki Suomessa pidetyt isommat huuliharppufestivaalit tai -tapahtumat. Löytyisikö sellaisia? Huuliharppuyhtye Lipstikan paikkakunta on minulle tuntematon.

 • Veli-Jussi Lietsala

  21.2.2023 klo 11:27
  Lipstikka on Vantaalta, se on Vantaan aikuisopiston huuliharppupiiri/-yhtye, jota johtaa Jari Komulainen. Kaiketi Suomen suurin huuliharppuyhtye.
  Pelimannimerkkejä voi suorittaa ainakin Kaustisella sekä Speleissä. Näissä on huuliharpistejakin ollut oikeastaan joka vuosi. Se on suositeltava tapa koota omaa ohjelmistoa ja harjaantua esiintymään yksin yleisön edessä.

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  21.2.2023 klo 16:36
  Kiitos Veli-Jussi tiedoista! Pelimannimerkkejä on voinut soittaa myös Samuelin Poloneesin yhteydessä ja aikoinaan Oriveden Opiston koulutustapahtumassa. Terv. Juhani
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Kysely Elävästä perinnöstä