Blogi

« aihelistaan

Huuliharppua televisioon


 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  25.1.2023 klo 16:20
  Puoli seitsemän kuvausryhmä TV 1:stä kävi kuvaamassa huuliharpun soittoa Mäntyharjussa. Mäntyharjun Huuliharpistit soittivat ja kertoivat huuliharpun soitosta "eilen ja tänään". AIKU-hanke (aineeton kulttuuri) ja huuliharpun soitto yleensäkin oli alkanut kiinnostaa Kansanmusiikki-lehden juttujen perusteella.

  Huuliharppuosuus esitetään jossain sopivassa Puoli seitsemän lähetyksessä. Ajankohta ei vielä ole tiedossa. Kolme ja puoli tuntia tehtiin Iso Pappilassa ohjelmaa. Lähetykseen tulee kolme ja puoli minuuttia. Pieni soitin, pieni aika. Mutta hyvä niinkin. Meidän pieni suuri soitin saa näkyvyyttä.

  Huomattiin Iso Pappilassa, että melkein täsmälleen 20 vuotta sitten alkoi huuliharpun soiton elpyminen Mäntyharjussa. Helmikuun 9 pnä 2003 oli Iso Pappilan salissa Mäntyharjun historian ensimmäinen huuliharppukonsertti, jossa esiintyivät Suomen ja maailman parhaat huuliharppupelimannit.

  Se sytytti täällä innostuksen soittoon. Nyt vaan se olisi saatava jatkumaan. Miten uusia pelimanneja saataisiin mukaan? Ei ehkä juuri meidän tyyliin soittavia, mutta jospa uuden ajan soittajia, uuteen tyyliin soittavia saataisiin riveihimme? Pelimanniterveisin Juhani


 • nimimerkki

  AIVARI

  28.1.2023 klo 18:56
  Olispa hyvä kun tietäisi koska esitys tulee tietäs olla kuulolla

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  29.1.2023 klo 21:24
  Terve AIVARI! Meillä ei vielä ole tietoa milloin se lähetetään. Kun tiedetään laitan tähän ajan. Terv. Juhani
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Huuliharppua televisioon