Blogi

« aihelistaan

Huuliharppua televisiossa 21.2.2023


 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  25.1.2023 klo 16:20
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Puoli seitsemän kuvausryhmä TV 1:stä kävi kuvaamassa huuliharpun soittoa Mäntyharjussa. Lähetys kohdassa 6 - 10min. https://areena.yle.fi/1-3234909 Mäntyharjun Huuliharpistit soittivat ja kertoivat huuliharpun soitosta "eilen ja tänään". AIKU-hanke (aineeton kulttuuri) ja huuliharpun soitto yleensäkin oli alkanut kiinnostaa Kansanmusiikki-lehden juttujen perusteella.

  Huuliharppuosuus esitetään jossain sopivassa Puoli seitsemän lähetyksessä. Ajankohta ei vielä ole tiedossa. Kolme ja puoli tuntia tehtiin Iso Pappilassa ohjelmaa. Lähetykseen tulee kolme ja puoli minuuttia. Pieni soitin, pieni aika. Mutta hyvä niinkin. Meidän pieni suuri soitin saa näkyvyyttä.

  Huomattiin Iso Pappilassa, että melkein täsmälleen 20 vuotta sitten alkoi huuliharpun soiton elpyminen Mäntyharjussa. Helmikuun 9 pnä 2003 oli Iso Pappilan salissa Mäntyharjun historian ensimmäinen huuliharppukonsertti, jossa esiintyivät Suomen ja maailman parhaat huuliharppupelimannit.

  Se sytytti täällä innostuksen soittoon. Nyt vaan se olisi saatava jatkumaan. Miten uusia pelimanneja saataisiin mukaan? Ei ehkä juuri meidän tyyliin soittavia, mutta jospa uuden ajan soittajia, uuteen tyyliin soittavia saataisiin riveihimme? Pelimanniterveisin Juhani


 • nimimerkki

  AIVARI

  28.1.2023 klo 18:56
  Olispa hyvä kun tietäisi koska esitys tulee tietäs olla kuulolla

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  29.1.2023 klo 21:24
  Terve AIVARI! Meillä ei vielä ole tietoa milloin se lähetetään. Kun tiedetään laitan tähän ajan. Terv. Juhani

 • nimimerkki

  hande

  13.2.2023 klo 13:58
  Mäntyharjulla tapahtuu.
  Ilolla luin juhani Niskasen kirjoittamaa juttua. Onnea paljon asialle
  hatun nosto on vähin, mitä voi oottaa.
  On hyvä asia, että on joku joka vieäkin viitsii tehdä.
  menestystä Jussi ja kumppanit.

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  15.2.2023 klo 21:02
  Tervehdys huuliharpistit! Tänään sain tietoa TV1:n tuottajalta. Mäntyharjun Huuliharpistien esiintyminen ja haastattelut "tullee ensi tiistaina televisiosta". Katsotaan laskiaistiistaina 21.2 Puoli seitsemän ohjelma niin nähdään pitääkö ennakko suunnitelma paikkansa.

  Samalla sain tiedon että "Aineettomasta kulttuuriperinnöstä nettijuttu mahdollisesti jo aikaisemmin". Mäntyharjun Huuliharpistit esittävät pelimannityylistä huuliharpun soittoa lisättäväksi Kansalliseen aineettoman kulttuuriperinnön luetteloon. Hakemukseen on laadittava 12 kysymykseen perustelut hankkeelle.

  Olemme saaneet hankkeelle tuen Suomen Huuliharpisteilta ja Kansanmusiikkiliiton ja Kaustisen Kansanmusiikki-instituutin johtajilta. Myös Museoviraston erikoisasiantuntija suhtautui erittäin myönteisesti hakemuksen jättämiseen. Pelimanniterveisin Juhani
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Huuliharppua televisiossa 21.2.2023