Blogi

« aihelistaan

Huuliharppukurssi Heinävedellä 7.- 10.7. 2022


 • nimimerkki

  Pentti Pohjalainen

  10.4.2022 klo 12:37
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Kuten toisaalla tällä sivustolla ilmoitetaan, pidän huuliharppukurssin Valamon opistolla Heinävedellä 7. – 10.7.2022. Asian virallinen puoli on ilmoituksessa lyhyesti käsitelty. Avaan tässä asiaa laajemmalti.
  Kurssi on suunniteltu niin, että siihen on mahdollista osallistua vaikka ei olisi koskaan soittanut huuliharppua. Pitämilläni kursseilla ovat aloittelijatkin saaneet hyvän lähdön huuliharpun soittoon. Toisaalta pidemmällekin edenneille löytyy uskoakseni kiinnostavaa lisätietoa. Olen useita kertoja osallistunut Klingenthalissa järjestettyihin workshopeihin, joissa tämä periaate sujuvasti toteutuu. Olen kaivannut mahdollisuutta kertoa oppimistani asioista suomalaisille soittajille, mutta näitä tilaisuuksia ei ole toistaiseksi ihan liiaksi järjestynyt.

  Kurssilla käsitellään mm. blues-harpun soitto eri positioissa mm. mollia duuriharpulla, erilaiset erikoisviritykset ja tekniikat, esim. bendaus. Lisäksi kurssi sisältää lyhyen mutta kattavan johdatuksen musiikin teoriaan erityisesti huuliharpistin kannalta ja lyhyen johdatuksen improvisointiin. Käydään läpi myös huuliharpun huoltotoimenpiteitä, jotka jokaisen soittajan olisi hyvä hallita. Nämä lisäävät merkittävästi harpun käyttöikää ja kestävyyttä.

  Muutama sana kurssipaikasta. Joillakin saattaa olla ennakkoluuloja sen suhteen, että Valamo on luostarilaitos. Tätä luuloa voi lisätä sekin, että ohjelmaan on lisätty tiedot kurssipäivinä pidettävistä kirkollisista palveluksista. Nämä ovat kuitenkin täysin vapaaehtoisia ja kukin tekee niitä koskevat päätökset vakaumuksensa ja omatuntonsa mukaan. Käytännössä olemme näinä aikoina työskennelleet luokassa. Sanalla sanoen Valamon opisto on normaali vapaa kansanopisto ja siellä opiskelu ei edellytä osallistujilta erityistä hengellistä maailmankatsomusta. Toivon tapaavani teidät heinäkuussa.

  Harpe Diem! Pohjalaisen Pentti
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
Huuliharppukurssi Heinävedellä 7.- 10.7. 2022