Blogi

« aihelistaan

TERVETULOA HUULIHARPPUFESTIVAALI MUNNARITREFFEILLE 13. - 15.8.2021


 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  7.5.2021 klo 22:11
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Huuliharpistien vuosittainen tapaaminen palasi tänä vuonna juurilleen Mäntyharjuun. Täältä kaikki alkoi vuonna 2006. Tervetuloa verestämään muistoja "vanhat" kamut ja tervetuloa uuden sukupolven huuliharpistit kokemaan ystävyyttä ja yhteishenkeä, minkä huuliharppu ja huuliharpun soitto saa aikaan.

  Iso tietopaketti on luettavissa näiltä sivuilta MunnariTreffit logon alta. Siellä on alustava ohjelma ja ilmoittautumisohjeet. Kuka ei halua osallistua kilpailuihin voi lomakkeella ilmoittautua muihin soittotapahtumiin ja tilata Treffi-paitoja.

  Toivomme teidän tulevan jo perjantaina että saamme esiintyjiä vierailuihin kylällä eri paikkoihin. Majoitustiloja Mäntyharjun keskustassa on vähänlaisesti, joten niitten varaaminen on syytä tehdä 21.5 mennessä. Pankaa sana kiertämään. Kaikilla ei ole nettiä käytössä.

  www.suomenhuuliharpistit.fi

  Tapahtumasta tulee lisää tietoa jatkuvasti näille sivuille. Terveisin festivaalijohtaja Juhani

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  31.5.2021 klo 16:31
  Ylläpitäjä on muokannut tätä viestiä.
  Tiedote Munnareista! Festarien tapahtumapaikkana on rantaravintola Kurkiniemi. Koronan kannalta se on myös turvallinen. Soitamme ulkotiloissa avoimessa katoksessa ellei ala sataa "puukkoja" jolloin siirrymme sisätiloihin.

  Kilpailuissa ei ole enää naisten sarjaa. Kuulemma viulu- ja piano kilpailuissakin naiset ja miehet soittavat samassa sarjassa. Olemme mekin Treffeillä tulleet tasa-arvoisiksi. Nuorten sarjan ikärajaksi määritettiin 18 v.
  Kilpailusoittojen pituudeksi suositellaan 2 min + 2 min. Siinä ajassa ehtii näyttää taitonsa.

  Perjantaina 13.8 illan suussa saamme kuulla mielenkiintoisen huuliharppu esitelmän ja soittonäytteitä. Veli-Jussi Lietsala, mestarisoittaja itsekin, myös mandoliinin ja kitaran taitaja, kertoo uutta tietoa huuliharpuista ja soittaa yleisölle avoimessa tapahtumassa ennen iltakaronkkaa.

  Alkakaapa varata vapaata Munnari viikonlopuksi, jo perjantaista alkaen! Kansanedustaja Antti Häkkänen avaa festarit Torikahvilassa la 14.8 klo 10.30. Avajaisissa Antille soittaa myös yllätysvieras. Saamme vihdoin Treffeille SHH:n jäsenen, mm. Lontoon suurlähettiläänä toimineen Pertti Salolaisen. Onko parempaa lähettilästä myös huuliharpun "ilosanomaa" eteenpäin viemään.

  www.suomenhuuliharpistit.fi
  Tervetuloa! Juhani
 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  30.6.2021 klo 22:56
  Väliaikatiedotus! Ilmoittautuneita Munnareille on jo yli 30 soittajaa. Kaikille huuliharpisteille on tarjolla esiintymisiä vapaa-ajan tapahtumissa kylällä ja illan konserteissa. Kilpailuissakin esitämme yleisön kuultavaksi monipuolista ja monen tyylistä huuliharpun soittoa mukavassa ilmapiirissä. Kilpailemme ja kilvoittelemme itsemme kanssa, ei ketään vastaan. Nyt kannattaa osallistua suurella joukolla eri sarjoihin. Yhtyesarjaan toivomme mukaan orkestereita eri puolilta Suomea. Yksi palkinto lisää jää jaettavaksi kun Piccolo Pärnusta esiintyy vain konserteissa.

  Netti-ilmoittautumisia kilpailuun ja soittoihin kylällä otamme vastaan ke 11.8 saakka. Ennen kilpailua la 14.8 Kurkiniemessä kilpailuun ilmoittautumisaika päättyy klo 13.

  Marssilla avajaisiin torille la klo 10 soitamme tuttuja c-duuri ja a-molli kappaleita. Avajaissanat kansanedustaja Antti Häkkänen. Kirjallinen tervehdys tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselta. Tervetuloa viihtymään Treffeillä reissupitäjässä! Juhani

 • nimimerkki

  Juhani Niskanen

  3.8.2021 klo 12:16
  H-hetki lähestyy! "Hyökkäämme" joukolla lauantaina 14.8 klo 10 OP:n pihalta suuntana tori ja Torikahvila, jossa avajaisseremoniat klo 10.30. Kokoonnumme lähtöön klo 9.45. Marssimusiikin on Jorma laittanut huuliharpistien sivuille. Muistoja Pohjolasta soitetaan "viilaamattomalla" Am harpulla, bassosoolo "viilatulla" Am :lla, jos haluaa mukana sen "kimittää". Oh Susanna C :llä ja Parolan marssiin tarvitaan G-duuri ja C-duuri. Tietenkin kaikki menee yhdellä kromaattisella, mutta pelimanneilta se ei tahdo vain jostain syystä onnistua?

  Avajaisten jälkeen jakaannumme ryhmiin ja esiinnymme kolmessa kauppakeskuksessa ja yksi ryhmä torilla. Ryhmiin jakolistat tulevat Torikahvilan ilmoitustaululle. Soitellaan auloissa akustisesti, niin ei "häiritä" herkkäkorvaisia.

  Treffien tapahtumat kuitenkin alkavat jo perjantaina 13.8 puolilta päivin vierailuilla kolmessa palvelutalossa. Kaikki jo perjantaina saapuvat, tervetuloa mukaan! Kokoonnutaan Torikahvilaan klo 11, jossa jakaannumme ryhmiin. Soitetaan soolokappaleita ja yhdessä joitain kaikille tuttuja kappaleita. Klo 15 on pieni lasten konsertti Mustikkatassussa, jonka Mäntyharjun pojat soittavat.

  Villa Auroraan majoittuville on soittaja-veli Orvo Luukkainen (p. 0400 653493) organisoinut kyytiä tarvitseville kuljetukset keskustaan. Torilta rantaravintola Kurkiniemeen kyyditsee "huonojalkaisempia" LC-Mäntyharjun palveleva leijona Tuomo Niiranen.

  munnariterveisin Juhani
« aihelistaan

Osallistu keskusteluun

tai aloita uusi keskustelu »

Roskapostin esto ei onnistunut. Ole hyvä ja yritä uudelleen.
TERVETULOA HUULIHARPPUFESTIVAALI MUNNARITREFFEILLE 13. - 15.8.2021