9. Suuri perinteinen huuliharppukonsertti Kaustisella 12.7.2023

21.2.2023

9. Suuri perinteinen huuliharppukonsertti Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla ke 12.7.2023 klo 19:00-20:00

Moroja kaikille! 

Meillä on taas mahdollisuus päästä yhdessä soittamaan Kaustiselle kunnon konsertti ja nyt jo yhdeksännen kerran.  Konsertti on Wiljamissa keskiviikkona 12.7.2022 klo 19:00-20:00.

Pyydän ilmoittamaan mahdollisimman pian tiedot sähköpostilla veli-jussi.lietsala@lampark.fi

Minun pitää ilmoittaa tiedot Kaustiselle maaliskuun aikana:
- esiintyjän nimi ja syntymäaika 
- yhtyeen nimi ja jäsenten nimet/syntymäajat

- tarvitaan myös tieto henkilöistä, jotka eivät esiinny missään muissa yhtyeissä/esiintyjänä kuin tässä konsertissa helpottamaan järjestäjien vaivaa.
- 2-3 erilaista kappaletta, joista valitaan konserttiohjelmistoon 1-2 kappaletta/esiintyjä/yhtye. 
- kappaleiden nimet, säveltäjät, “tanssilajit” sekä kestot.

Yhteissoittokappaleiden harjoitukset ovat ke 12.7. klo 10-11, paikka tiedotetaan myöhemmin.  Konsertti aloitetaan yhteissoittokappaleilla Jari Komulaisen johtamana.  Konsertin aikataulu on tiukka, joten konsertti alkaa tasan klo 19:00, jolloin olemme kaikki estradilla valmiina aloittamaan.  Meillä on ennen konserttia 15 min aikaa laittaa ns muoto kuntoon.  Lämpiö on luokkahuone esiintymislavan vieressä.  Esiintyjien vaihdot tehdään sujuvasti, koska annettua konsertin esiintymisaikaa ei voida ylittää.

Yhteissoittokappaleiden linkki:
Kaustinen 2023 yhteissoitot – OneDrive (live.com)

Olemme tässä konsertissamme suomalaisten huuliharppupelimannien lipunkantajia.  Otetaan kunnia-asiaksi, että harjoitellaan soitettavat kappaleet todella hyvin ja valitaan mielellään sellaiset kappaleet, joita näissä konserteissa ei itse olla soitettu aikaisemmin.  Hoidetaan konserttimme niin, että se varmasti ansaitsee paikkansa Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleilla. 

LISÄYS 22.2.2023:

Selvennyksenä vielä viestiini Kaustisella 12.7.2023 soitettavasta Suuresta huuliharppukonsertista:
Olen pahoillani, jos viestini ja ohjeet ei ole olleet riittävän täsmällisiä ja yksiselitteisiä.

Suuri huuliharppukonsertti on nimensä mukaisesti tarkoitettu soitetulle huuliharppumusiikille.
Esityskappaleiksi tässä nimenomaisessa konsertissa ei valitettavasti voida ottaa yksittäisen esiintyjän lauluja/laulelmia, vaikka niissä olisi huuliharpulla soitettu intro ja/tai väliosa.  Yhtyeiden osalta jossain kappaleessa saa olla laulua tai puhetta mukana, kun taustalla soivat huuliharput.
Konserttiaika on rajallinen ja runko-ohjelma vie siitä valtaosan.  Konsertin runkona on alun yhteissoitto, huuliharpun mestaripelimannit, tasokkaat huuliharppuyhtyeet sekä myös suomenmestareita.  Yksittäisten soittajien sekä yhtyeidenkin osalta vuosittain tulee hieman vaihtelua. 

Pyydän niitä esiintyjäehdokkailta, jotka eivät ole aikaisemmin olleet konsertissa soittamassa, lähettämään kappale-ehdotusten mukana myös Youtube- tai jonkun muun taltioinnin esiintymisehdotuksensa tueksi.
Tarkennan vielä, että konserttiohjelmisto kootaan määräaikana tulleiden esiintymisehdotusten perusteella.   Kun ohjelmisto on koottu, esiintyjille ilmoitetaan erikseen heidän konserttikappaleensa sekä esiintymisaikataulu.  Pelkkä oma ilmoitus esiintymään tulemisesta ei ole riittävä tae konsertissa esiintymiselle.

Lisäinfona, että sekä Kaustisen kansanmusiikkifestivaaleille että myös tähän Suureen huuliharppukonserttiin pitää molempiin ilmoittautua henkilökohtaisesti tai yhtyeenä, ja sen jälkeen molemmista tulee tieto hyväksymisestä. 
Tärkeä ohje: Kaustiselle tulevan esiintyjän tulee tehdä henkilökohtainen virallinen pelimanni-ilmoittautuminen, jolla saa henkilökohtaisen pelimannikortin.  Vain ilmoittautuminen suoraan Suureen huuliharppukonserttiin, ilman virallista Kaustisen pelimanni-ilmoittautumista, ei vielä riitä pelimannikortin saamiseen.

Huuliharpputerveisin

Veli-Jussi Lietsala
0400331886