24.6. - 2.7.2013 Nilsiän Musiikki- ja tanssileiri järjestetään juhannuksen jälkeen

24.6.2013

Hyvät Suomen Huuliharpistit!

Välittäisittekö jäsenillenne ja ystävillenne tietoa Nilsiän Musiikki- ja tanssileiristä? Nilsiässä järjestetään tänä kesänä ensimmäistä kertaa Huuliharppu- ja Beatbox-workshopit. Opettajaksi olemme saaneet  alan taiturin, turkulaisen Jantso Jokelinin.  

Jantso Jokelin on muusikko, kirjailija ja kansanperinteen opiskelija. Jantso soittaa huuliharppua kokoonpanoissa Ataturk Band ja Sigi Tolo, joiden riveissä olen säveltänyt soittimelle muun muassa arabialaistyylisiä sävelmiä, viikinkimetallia ja muuta maailmanmusiikkia. Jantso soittaa myös bluesia ja jazzia ja  on saavuttanut huuliharpulla katusoiton Suomen mestaruuden (2007) ja pronssia huuliharpun maailmanmestaruuskilpailuissa Saksassa (2009).  

Tässä Jantson laatimat kurssikuvaukset:

Huuliharppukurssi

Jantso Jokelinin workshop perehdyttää osallistujat huuliharpun saloihin. Instrumentti on soinut eri kansojen keskuudessa monella tavalla, ja siitä onkin ajan saatossa tullut maailman yleisin soitin. Kurssilla perehdytään huuliharpunsoiton perusteisiin kuten äänenmuodostukseen ja melodioihin, blues-tekniikkaan, maailmanmusiikkiin ja soittimen historiaan. Osallistujien mielenkiinnon mukaan tutustutaan myös bändisoitossa tarpeelliseen teknologiaan ja soittimen huoltoon.

Aiempi soittokokemus ei ole välttämätöntä. Osallistujia pyydetään tuomaan kurssille ainakin yksi diatoninen huuliharppu. Opetuksessa käytetään C-DUURIVIREISTÄ DIATONISTA huuliharppua, joka tunnetaan myös bluesharpun nimellä. Mukaan kannattaa ottaa myös muita omistamiaan huuliharppuja, jos sellaisia suinkin löytyy.

Tule siis tutustumaan pieneen suureen soittimeen, laajentamaan osaamistasi ja tapaamaan muita harpisteja!


Beatbox-workshop

Haluaisitko luoda rytmejä pelkällä suullasi? Innostavatko hip hopin ronskit biitit? Vai oletko vain aina halunnut soittaa rumpusettiä, mutta et ole kalliin hinnan vuoksi voinut? Tule luomaan suumusiikkia beatbox-kurssille! Siirrämme rumpujen perusiskut ja kompit suuhun, tutkimme kiinnostavia ääniä ja tutustumme beatboxaamiseen taiteenlajina. Musisoinnin lomassa tutustumme myös mikrofonin käyttöön ja efekteihin. Kurssi sopii aloittelijoille ja vähän harrastaneillekin.

 

 

Lisätietiedot, hinnat ja ilmoittautuminen: Nilsiän Musiikki- ja tanssileirin sivuilla www.nilsianmusiikkijatanssileiri.fi . Hakuaika päättyy 12.5.

 

Tervetuloa mukaan!

Ystävällisin terveisin,

virpi

 

Virpi Nikkanen
vs.projektivastaava/kulttuurituottaja


Kuopion kaupunki, Nilsiän kulttuuripalvelut
Nilsiäntie 78, 73300  Nilsiä
044 748 2374
virpi.nikkanen(at)kuopio.fi

 

www.kuopio.fi

www.nilsianmusiikkijatanssileiri.fi

www.yescommact.eu